Epoksi zemin kaplamaları, doğanın getirdiği (rüzgar, dalga, su, donma-çözünme, kirlenme, kimyasal etkiler, vs.) en kötü koşullarına karşı yapı yüzeylerini (iç ve dış) estetik malzemelerle kaplayarak korumak için geliştirilen teknolojik yapı malzemesine epoksi kaplama adı verilir. Epoksi zemin kaplama ürününün etkili ve üstün yapışma özelliği vardır, değişik alanlardaki inşaat malzemelerini birbirine yapıştırmak ve tutturmak için de kullanılan epoksi malzemeler bulunmaktadır.

Epoksi iki bileşenli reçinedir. Bileşenler karıştırılmadan önce bal kıvamındadırlar. Epoksi reçine, betona, çeliğe ve ahşaba çok iyi yapışmaktadır. Uygun oranlarda karıştırıldıktan belli bir süre sonra reaksiyona girerek malzeme sertleşir.

İnşaat mühendisliği alanında epoksi kaplamalar daha çok mevcut betonu korumak için uygulanmaktadır. Mevcut kaplamanın aşınmasını, dış etkenlerden korunmasını, kırılmasını, kimyasal etkiler karşısında zarar görmesini, tozumasını vb. engellemek veya en aza indirmek amacı ile epoksi kaplama uygulamaları yapılmaktadır. Epoksi kaplanan alanlarda, sıvı emilimi ve tozuma olmaz. Hijyeniktir ve temizliği kolaydır. İstenilen renkte epoksi kaplama veya epoksi boya uygulaması yapılabilir.

Epoksi kaplama nerelerde kullanılır?

Epoksi kaplama önceleri fabrika, atölye, depo zeminlerinde kullanılmıştır. Bu tür imalathane, depo gibi zeminler eğer beton halinde bırakılırsa çok kısa zamanda zemin tozuması kaçınılmaz olacaktır. Zemin tozuması kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Çünkü bu tozlar üretim alanlarında makinelerin çalışma performanslarını negatif olarak etkiler. Aynı zamanda üretilen ve depolanan malların tozlanmasına ve dolayısıyla defolu hale gelmesine sebep olur. Günümüzde ise epoksi kaplamalar yüzey düzgünlüğü, eksiz oluşu ve en önemlisi de çok çeşitli renk seçenekleri sunmalarından dolayı showroom, ofis, konut, toplantı mekanları vb. alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Epoksi Nedir ve Neden Özer Epoksi
Epoksi Nasıl Uygulanır?
Epoksi yapılacak yüzeyin kuru ve temiz olması gerekir. Epoksi kolay temizlenir ve Hijyeniktir. Sürtünmelere dayanıklıdır ve aşınmalara karşı dayanıklıdır. Solvent içermez kimyasallara karşı dirençlidir. Kaymaz kırılmaz çatlamaz. Uzun süre bakım gerektirmez parlak ve dokulu yüzey bitişidir uygulanması gayet kolaydır.
 Yüksek direnç sağlar direncini asla kaybetmez.
Tamiri son derece kolaydır. Su geçirmez  darbeye dayanıklıdır.
Ürün tanıtımı
İki komperentli a.b. esaslı  solventsiz malzemedir.
Uygulama Şeklimiz 
Zemin makine ile silim ve kırma yapılır ve vakumlu süpürge ile toz çekilir. Zemin temizlenir sl playmır astar rulo ile zemine sürülür zemindeki tozu öldürür.
Eif komperantli emprenye astar  A ve B komperantli bir birine karıştırılır  içerisine özel kum koyularak karıştırılır zemine döküp mala ile çekilir üzerine özel kum serpilir kuruduktan sonra zımpara ile taşlanır  ve temizlenir. Çatlaklar epoksi macun ile tamir edilir. Üzerine A. ve B. komparentli Arakat  zemine dökülüp mala ile çekilir. Kuruduktan sonra Sonkat’a A. ve B. komperatifli  Sonkat birbirine karıştırılıp mala ile çekilir Rulo ve kirpi kurlo ile taranır TÜRKİYE’NİN HERYERİNE UYGULAMA YAPILIR ÜCRETSİZ KEŞİF… ASLA MERDİVEN ALTI MALZEME KULLANMAYIZ!!!

Epoksi Boya Kaplama Nerelerde Kullanılır?

Epoksi kaplama önceleri fabrika, atölye, depo zeminlerinde kullanılmıştır. Bu tür imalathane, depo gibi zeminler eğer beton halinde bırakılırsa çok kısa zamanda zemin tozuması kaçınılmaz olacaktır. Zemin tozuması kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Çünkü bu tozlar üretim alanlarında makinelerin çalışma performanslarını negatif olarak etkiler. Aynı zamanda üretilen ve depolanan malların tozlanmasına ve dolayısıyla defolu hale gelmesine sebep olur. Günümüzde ise epoksi kaplamalar yüzey düzgünlüğü, eksiz oluşu ve en önemliside çok çeşitli renk seçenekleri sunmalarından dolayı showroom, ofis, konut, toplantı mekanları vb. alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Epoksi Boya Kaplama , Epoksi Uygulama Alanları

Endüstriyel üretim tesisleri, entegre büyükbaş hayvan çiftlikleri, gıda tesisleri, gıda üretim tesisleri, tekstil fabrikaları, ilaç fabrikaları, süt sağım ve sağmal üniteleri, hastaneler, okullar, elektrik santralleri, depolar, yükleme boşaltma alanları, kontrol odaları, battery odaları, kimyasal depolama alanları, soyunma odaları, duşlar, otoparklar, montaj alanları, oto galeri, gösteri alanları, boyahane ve bakım üniteleri, otoparklar, şişeleme hatları, fırınlar, mandıralar, paketleme hatları, mutfaklar, soğutucular, şarap evleri, işleme alanları, laboratuvarlar, temiz odalar, steril odalar, sınıflar, kafeteryalar, mekanik odalar, dinlenme odaları, hemşire odaları, hasta odaları, süpermarketler, restoranlar, kulis, stadyumlar, alışveriş merkezleri, müzeler, medya merkezleri, havaalanları, fitness merkezleri, müşteri karşılama alanları, servis alanları ve benzeri tesislerde, betonun aşınma, darbe ve kimyasal dayanımını arttırmasından ötürü zemin kaplaması olarak kullanılmaktadır. Epoksi kaplanan alanlarda, tozuma olmaz, sıvı emilimi olmaz, temizliği kolaydır. Epoksi kaplanmış alanların temizliği kolaydır, bu sebeple hijyen standardı yüksek işletmelerde yoğunlukla tercih edilir.

Endüstriyel Zeminlerde Kaplama Öncesi Yüzey Hazırlığı Yapılması

Endüstriyel zemin kaplaması yapmaya uygun betonarme yüzeylerde; gevşek parçacıkların, düşük mukavemetli şerbet tabakasının alınması ve yüzeyin pürüzlendirilmesi amacıyla, yüzey hazırlığı yapılır. Yüzey hazırlığı, vakumlu bilyeleme makinesi (Blastrac) ile yapılmalıdır. Piyasada genellikle mermer silim makinesi, elmas uçlu el makineleri ve rotatiger kullanılmaktadır. Mermer silim makinesi ve elmas uçlu el aletleri yüzeyde mikron mertebesinde “silim” yapmaktadırlar. Pürüzlendirme söz konusu olmaz. Rotatiger ise pürüzlendirme amaçlı kullanılmakta, ancak gerçek bir pürüzlendirme yapılamamakta, sadece zeminde yer yer noktacıklar bırakmaktadır.

Ne yazık ki alışılagelmiş yöntemlerle olması gerektiği gibi bir yüzey hazırlığı yapılamamaktadır. Yüzey hazırlığı endüstriyel zemin kaplama işinin yarısıdır. Yüzey hazırlığı doğru yapılmamış bir uygulamayı, temeli sağlam olmayan bir yapıya benzetmek hiç de yanlış olmaz. Vakumlu bilyeleme makinesinin en önemli avantajlarından birisi de; aynı anda hem pürüzlendirme yaparak şerbet tabakasını alması ve yüzeyi toz, yağ ve kirden arındırarak astara hazır hale getirmesidir.

Yüzey ve Çatlak Tamiratı Yapılması: Çukur, çatlak, kırık, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapılır. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanlı tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esaslı tamir harçları ile de yapılabilir. Çatlakların derin olması ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapılarak çatlak kesidinin doldurulması gereklidi